Over Digital Interactive Movement

3

  Scholen      

5

      Klassen  

150

    Kinderen    

250+

    Supporters  
Visuals investeerder geen tekst-01

Waarom ontwikkelen we DIM?

We vinden het beide belangrijk onze innovatieve geest in te zetten voor de maatschappij, iets goeds toe te kunnen voegen voor de mensen van nu en later.

We hebben beide ervaren dat de maatschappij aan het veranderen is en het leven van een kind enorm beïnvloed wordt door de hedendaagse technologie. We zien dat de kinderen op verschillende manieren creatief geprikkeld worden, maar dit is alles behalve actief. We zijn allemaal bekend met de gevolgen van niet voldoende beweging, de toekomstige ontwikkelingen en de technologie neemt veel van ons over. We zijn van alle gemakken voorzien. We worden zo snel meegenomen in de vernieuwing dat we niet de tijd krijgen om ons aan te passen. Hierdoor kan het ook een hele negatieve impact hebben, te weinig beweging door gaming, mobieltjes, computers en tablets zijn hier een voorbeeld van. Waarom zou je buiten met een bal spelen, bomen klimmen of springtouwen? Je kan allemaal gave flitsende dingen op je computer doen! Het gaat zo snel dat we niet een beseffen wat het allemaal met ons doet. Maar te weinig beweging is hier zeker één nadeel van. Daarvoor hebben we nu dus DIM, de applicatie die gaat zorgen dat de technologie ook op hele goede manieren ingezet kan worden. Zonder dat kinderen het in de gaten hebben worden ze slimmer en fitter!

Referenties

Eefje Bloemscheer – Directrice – Basisschool De Alm

Ik zie een innovatief product dat past bij deze tijd. Kinderen moeten meer bewegen, en daar waar de discussie oplaait of school zich moet bemoeien met de 'opvoeding' waar dus ook een bepaalde hoeveelheid bewegen bij hoort naar mijn mening, is daar dit product van DIM. Het past bij de generatie van nu. Digitaal dus aantrekkelijk. Doelen bereiken met datgene waar kinderen gek op zijn!

 

Yvon Kassels – Directrice – Basisschool de Kameleon

Ik ondersteun van harte deze ontwikkeling om middels DIM een mogelijkheid te bieden aan leerkrachten om bewegend leren verder te ontwikkelen in de nabije toekomst.

Ik hoop dat jullie de kans krijgen om door te gaan met deze ontwikkeling!

 

"We willen het PO handvatten bieden om met bewegend leren aan de slag te gaan. Het belang ervan zien ze zelf in. Ze zoeken alleen nog naar een concrete oplossing!”

Marco van Gils

Mede-eigenaar

separator

DIM

    In één minuut

Help ons DIM bekender te maken binnen het PO! Of neem contact op om de mogelijkheden voor uw basisschool te overleggen.

to top button